Jordbær med chokoladetop

Kategorier: Opskrift, Mælkefri, Glutenfri og Snack

Mmmmh… En af sommerens klassikere er jordbær! Og de bliver bare ekstra delikate, når de bliver dyppet i mørkt chokolade. Jeg bliver aldrig træt af den dejlige smag, så de er igen i år en af mine favorit sommerdesserter. Mine favorit jordbær er helt klart danske, da de er små og spækket med en masse smag.

Jordbær med chokoladetop

Ikke nok med at jordbær har en fantastisk smag, er de sprængfyldte med gode vitaminer og næringsstoffer. Jordbær er rige på C-vitamin, faktisk indeholder de mere end i citrusfrugter. Jordbærs indhold af C-vitamin er 76mg/100g sammenlignet med en appelsin, som har et indhold på 61mg/100g (foodcomp.dk).

Jordbær med chokoladetop

  • 250g jordbær
  • 1/4 plade mørk chokolade (Jeg foreslår 70%, jo højrere des bedre:))
  • 15 små, træ grillspyd
  • 1 højt glas

Tilberedning

  1. Skyl jordbærrene og lad dem tørre på et nyt viskestykke eller køkkenrulle.
  2. Kom vand i en gryde og tænd kogepladen på lidt over middelvarme.  3. Kom chokoladen i en lille skål og sænk skålen ned i vandet. 4. Mens chokoladen smelter, kommes jordbærrene på spyd.
  3. Sluk kogepladen, når chokoladen er smeltet.
  4. Dyp halvdelen af jordbærret i chokoladen og lad det tørre lidt, inden spydet sættes ned i vasen med jordbærret på.

Frække facts

De små lækkerbiskner indeholder phytonæringsstoffer, som giver bærret dens røde farver, men udover at give den flotte røde farve, har stofferne vist sig at have en gavnlig effekt på kroppen. Det viser sig, at de forebygger en lang række sygdomme såsom cancer og hjerte-kar-sygdomme, men derudover forhindre de også aldring af huden og beskytter mod solens skarpe UV-stråler. :)

Udgivet af Femme Food d. 15 Jun 2013 - Permalink

Ingredienser: Jordbær og Mørk chokolade

Pinterest
comments powered by Disqus