Brændnælde-te med anis og lakridsrod

Kategorier: Opskrift, Mælkefri, Glutenfri, Hvidt, raffineret sukkerfri og Drikke

På med handsken og ud i det blå! Måske er det ikke tilfældigt, at den grønne, brændende perle bliver kaldt Nordens grønne te? Den findes overalt, så den er let at få fingrene i.  Den har et hav af helbredende egenskaber. Den er i sær kendt for sit rige indhold af mineralerne; calcium, kalium, silicium og jern. Derfor er den bl.a. blevet brugt til at kurere anæmi (blodmangel). Derudover har den en rensende og afgiftende effekt på kroppen.

Brændnælde-te med anis og lakridsrod

Brændenældete med anis og lakridsrod

  • En lille håndfuld brændenælder
  • 1 tsk. anisfrø
  • 1 lakridsrod

Tilberedning

  1. Først skylles de plukkede brændenældestilke tørres på et viskestykke i 1-2 døgn.
  2. Put nælder, anisfrø og lakridsrod ned i en kop og overhæld det med kogende vand.

Bonusinfo

Som sagt findes brændenælden alle steder i Danmark, dog er det vigtigt ikke at plukke dem, hvor der er meget forurening af luft og jord.

Frække facts

Brændenælder indeholder de aktive indholdsstoffer: flavonoider, mineraler, vitaminer, klorofyl, acetylcholin, histamin og seretonin. Og hvad er aktive indholdsstoffer nu for noget?  Aktive indholdsstoffer er de stoffer, som har vist sig at have en virkning på kroppen. Flavonoider (hører under phytonæringsstoffer) er de stoffer, der giver planten dens grønne farve og har vist sig at have en gavnlig effekt mod en række sygdomme, være anti-inflammatoriske og have antioxiderende virkning. Derudover indeholder brændenælden C-vitamin, som er medvirkende til dannelsen af kollagen, knogler og hjælper til optagelsen af jern, som også er i det grønne vidunder. :)

Udgivet af Femme Food d. 07 Jul 2013 - Permalink

Ingredienser: Brændnælder, Anisfrø og Lakridsrod

Pinterest
comments powered by Disqus