Burger med gedeost og advokadomajo

Kategorier: Opskrift, Mælkefri, Glutenfri, Hvidt, raffineret sukkerfri, Frokost og Aftensmad

Der har været lidt stille på bloggen… Min kære søster har lagt syg med en alvorlig halsbetændelse, men nu er hun på banen igen til at skyde lækre billeder og stå med forklædet ude i køkkenet. :)

Burger. En klassiker. Vi har peppet burgeren lidt sommerligt op med gedeost, friske grøntsager og avokadomajo. Namme nam! Vi synes selv, at det blev et lækkert resultat, og jeg er især forelsket i advokadomajo’en!

Burger med gedeost og advokadomajo

Avokadomajo

 • 2 avokadoer
 • 4 spsk. hjemmerørt hvidløgsmajo (Femme Foods hjemmerørte hvidløgsmajo) eller mayonaise
 • 3 fed hvidløg (kan undlades, da der er hvidløg i majo’en, men bliver lidt ekstra stærk)
 • 1 chili (vi brugte en 1/4 chili)
 • 1 citron
 • Salt
 • Peber

Tilberedning

 1. Skær avokadoerne op og udhul dem med en ske. Kom avokadoen ned i en skål.
 2. Kom majo, hvidløg, chili i skålen og mos blandingen med en stavblender.
 3. Smag den nymoste avokadomajo til med citron, salt og peber.

Burger med gedeost

Tilberedning

 1. Skær burgerbollen op.
 2. Smør top og bund med advokadomajo.
 3. Kom bøffen med gedeost og grøntsagerne i og så er den klar til at spise. :)

Frække facts

Frækkefacts handler i dag om gedeost! Jeg har netop fundet ud af, at jeg godt kan tåle gedeost :) Jeg synes, at det er dejligt at kunne spise  gedeost, nu når jeg ikke kan tåle ost fra en ko. Jeg har læst mig frem til at gedemælk har en anden aminosyresammensætning end komælk og ligner mere modermælk. Det må være derfor, at min kroppen ikke reagerer på det, da jeg jo som sagt ikke kan tåle proteinet kasein.

Du kan læse mere i mit indlæg “om os” her:  Om Femme Food. Jeg synes, at det kunne være interessant at vide, om du/I har oplevet det samme.

Udgivet af Femme Food d. 21 Jul 2013 - Permalink

Ingredienser: Gedeost, Hvidløgsmajo, Majo, Avokado, Avokadomajo, Chili, Citron, Rucola, Rødløg, Agurk, Ketchup og Hakket oksekø

Pinterest
comments powered by Disqus