Hvordan påvirker sukker hjernen?

Kategorier: Blogpost

Hvordan påvirker sukker hjernen?

Jeg er vild med TED Ed’s lektioner, hvor de gennem tegnede film eller foredrag fortæller om forskellige emner. Den film, som jeg har linket til, handler om, hvordan sukker påvirker hjernen. Det synes jeg er ret interessant. Det er tankevækkende, at der er sukker i mange af de produkter, som vi finder nede i supermarkedet. Så hjernen hele tiden bliver stimuleret med sukker.

Søs og jeg prøver selv at finde alternativer til sukker. Vi har især eksperimenteret med stevia. Nogle gange er det en god erstatning, men andre gange kan det være svært at få den samme smag og konsistens. Så sommetider vælger vi at give fuld los med sukker. Der det går galt er, at det findes i mange dagligvareprodukter såsom pålæg, ketchup, brød, morgenmadsprodukter, syltede produkter osv. Så vi i hvert måltid bliver dopet med sukker, som til sidst skaber en afhængighed. Et alternativ til den klassiske ketchup, har vi udviklet en ketchup baseret på stevia (se her), hvor der hverken er gået på kompromis med smag eller konsistens. Så her virker stevia, som en god erstatning. Har I gjort jer andre gode opdagelser med stevia eller andre former for naturlige sødemidler?

Jeg synes, at I skal tage et kig på videoen og se, hvordan sukker påvirker hjernen. I kan klikke lige her :)

Udgivet af d. 19 Mar 2014 - Permalink

Pinterest
comments powered by Disqus