Hurtig og nem mysli ristet i kokossukker

Kategorier: Blogpost

Vi er vilde med mysli! Den her mysli er hurtig og nem at lave + den består kun af 4 ingredienser: havregryn, mandler, kokossukker og olie. Vi spiser den ovenpå soja-yoghurt eller rismælk, men er også lækker som snack! Kokossukker også kaldet palmesukker og kokosblomstsukker har sammenlignet med raffineret, hvidt sukker et lavere glykemisk indeks (GI). Kokossukkers GI ligger på 35, mens hvidt sukker har et GI på 73. Dette gør så blodsukkeret ikke bliver påvirket i så høj en grad. Desuden søder kokossukker mere end hvidt sukker og så har den en lækker, sød karamelagtig smag. Et par ekstra plusser ved kokossukker er, at det indeholder B- og C-vitamin samt mineralerne kalium, magnesium og zink.

Mysli ristet i kokossukker

Mysli ristet i kokossukker

  • 1 spsk. olie
  • 2 dl kokossukker
  • 2 dl havregryn (evt. glutenfri)
  • 2 dl mandler

Tilberedning

  1. Kom olie og sukker på en pande ved middelvarme.
  2. Lad sukkeret smelte langsomt. (sukkeret klumper meget let sammen)
  3. Hæld nu mandler og havregryn på og indsmør havregryn og mandler i sukkeret med en spatel.
  4. Bliv ved indtil sukkeret er fordelt på mandlerne og havregrynene.
  5. Lad myslien afkøle, og hæld den på en lufttæt beholder.

Frække Facts

Kokossukker stammer fra Asien og udvindes fra nektaren fra kokospalmens blomster. Kokossukker er meget udbredt i Indien, hvor det kaldes jaggery eller gur. Sidenhen er kokossukker kommet til Europa, hvor det bruges som erstatning for hvidt sukker.

Udgivet af d. 14 Mar 2015 - Permalink

Pinterest
comments powered by Disqus