Risrugbrød!

Kategorier: Blogpost

Mmmh! Jeg er vild med det her risrugbrød! Jeg bager det om og om igen. Det har en rigtig lækker konsistens og ikke mindst smag. Jeg synes, at det er et rigtig godt modspil til et helt almindeligt rugbrød. Det minder mig faktisk mere om rugbrød end de populære stenalderbrød.

Risrugbrød

Risrugbrød

 • 2 dl. sorte ris
 • 3 æg
 • 1/2 dl. rapsolie
 • 3 spsk. HUSK ®
 • 1/2 dl. chiafrø
 • 1 dl. sesamfrø
 • 1 dl. solsikkekerner
 • 1,5 dl. græskarkerner
 • 1 tsk. salt

Tilberedning

 1. Kog risene i en gryde med vand i forholdet 1:2.
 2. Stil ovnen på 180 C.
 3. Kom æg, rapsolie og HUSK i en skål og rør rundt.
 4. Kom frø, kerner, salt og de kogte ris i og rør rundt.
 5. Kom bagepapir i en form og kom massen ned i formen.
 6. Stil rugbrødet ind i ovnen og bag det i 1 time. 

Tip

Det nybagte brød skal opbevares i en papirspose eller omsvøbt i bagepapir. Så kan brødet holde sig frisk en god uges tid, hvis det holder så længe.

Frække facts

Sorte ris stammer fra Thailand og Kina. De er indkapslet i et lag klid, som indeholder en masse gode næringsstoffer og som Christian Bitz siger det: ”De er markant sundere end hvide ris, og så er de marginalt sundere end brune ris. Det er de, fordi sorte ris indeholder langt flere kostfibre, mineraler og vitaminer end de andre mere forarbejdede ris.” Kliddet inderholder også phytonæringsstoffer, som giver risene deres sorte farve. Disse er de samme, som findes i blåbær. Disse har vist sig at have en forebyggende effekt på hjertekarsygdomme og kræft.

Udgivet af d. 19 Mar 2015 - Permalink

Pinterest
comments powered by Disqus