Soja-lakridsis!

Kategorier: Blogpost

Iiih hvor er det bare blevet lækkert vejr! Det er perfekt is-vejr! Vi har lavet lakridsis på soja. Mmmh hvor smager det godt og har en dejlig blød konsistens! Isen er til den ultimative lakridselsker, selvom jeg mere er en chokoladeis- og vaniljeis-pige, er jeg faktisk fan!

Soja-lakridsis

Soja-lakridsis

 • 500 ml sojamadlavningsfløde (vi brugte 2 pk. Soya Cuisine á 250 ml)
 • 1/2 tsk. salt
 • 6 pasteuriserede æggeblommer
 • 2 dl sukker
 • 2 spsk. rålakridspulver

Tilberedning

 1. Hæld sojafløde og salt i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
 2. Pisk æggeblommer, sukker og lakridspulver til en æggesnaps i en skål.
 3. Hæld først lidt af den varme sojafløde i den sammenpiskede æggesnaps under konstant piskning for at vænne den til varmen.
 4. Hæld derefter af den varme sojafløde i skålen.
 5. Hæld hele ismassen over i gryden igen og lad den stå ved svag varme indtil der nås i temperatur på 85C.
 6. Hæld ismassen over i en beholder, som kan lukkes, og stil den i køleskabet (vi lod den stå i 3 timer, men at lade den stå natten over, giver den bedste is).
 7. Hæld enten ismassen på en ismaskine eller stil den lukkede beholder i fryseren. Hvis nummer to løsning vælges, skal der røres i massen hver halve time i ca. fire timer.

Frække Facts

Lakrids udvindes fra lakridsroden og dyrkes primært i Rusland, Iran, Grækenland og Asien. Lakridsroden blev i gamle dage anset for at være et lægemiddel mod forkølelse og mavebesvær. I slutningen af 1800-tallet begyndte man at spise lakrids som slik. I dag er det blevet så trendy at spise lakrids, at nogle endda eksperimenterer med lakrids i maden.

Udgivet af d. 21 Apr 2015 - Permalink

Pinterest
comments powered by Disqus